Gezinswoning in hoevestijl (OB) op rustig perceel 13a 55ca te Lummen

Hoeve

Berkenstraat 7, 3560 Lummen
Ref: Berkenstraat Lummen
1 slaapkamer
1 badkamer
120m2 woonopp.
1355m2 grondopp.
EPC: 841 kWh/m2
Bouwjaar: 1930

Omschrijving

Gelegen aan de rand van het als laatste woning van de Berkenstraat te Lummen, ligt deze te renoveren hoeve op een grondperceel van 13a55ca.  De huidige eigenaar is begonnen aan de renovatie met de verbetering van de energiezuinigheid door bijkomende isolatie van dak, muren en tussenvloeren.  Bijkomend ook meer openheid te creëren in de bewoonbare oppervlakte van totaal 120m² excl. de achterliggende garage.  
De woning bestaat op het gelijkvloers (+/- 70m²) uit een inkomhal, een leefruimte met aansluitend keuken en achterinkom, een wasplaats/verwarmingslokaal, afzonderlijk toilet en een geïnstalleerde en op te frissen badkamer.   Op de eerste verdieping werd er één grote ruimte gemaakt met veel lichtinval en zowel dak-als vloer- en muurisolatie en tot slot een nieuwe laminaatparket. 
Buiten is er links langs de woning een verhard terras met grind en achteraan tussen de woning en garage een terras met dalstructuur.   Het perceel heeft voorzijde een afsluitbare poort in smeedwerk met ook 2 afzonderlijke deuren in smeedijzer links en rechts van de woning.  Rechterzijde is het perceel omheind gemeenschappelijk met de buren alsook achterzijde.  Links is er een gemetste muurstructuur als omheining tot 1/3 van de lengte van het perceel. 
Het KI bedraagt slechts 602€ niet-geïndexeerd en het EPC-label 2020 is label-F, echter door de reeds uitgevoerde isolaties is dit wellicht nu al gunstiger bij herkeuring.  Er rust voor deze woning n een renovatieverplichting om binnen 5 jaar na aankoop minstens tot een label D te komen. Geen watergevoeligheid op dit perceel met een perceelscore A en gebouwenscore eveneens A. 
Deze woning is door zijn ligging, grondperceel en de goede en originele structuur van het onroerend goed zelf een opportuniteit wie in Lummen rustig en toch goed bereikbaar wilt wonen naar zowel alle dagelijkse voorzieningen, als de autosnelwegen naar Brussel-Antwerpen-Luik en Genk.

 

Gelijkvloers

Badkamer 1 8 m²
Inkomhal 4 m²
Keuken 1 8 m²
Living 40 m²
Wasruimte 8 m²
Wc1

Verdieping 1

Slaapkamer 1 50 m²
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied
Voorkooprecht Ja
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
G-score A
P-score A
Beschermd pand? Nee
EPC n° 20200216-0002249026-RES-1
Energieklasse label F
EPC waarde 841 kWh/m²
841
Keukentype Gedeeltelijk Geïnstalleerd
Beschrijving verwarming Matig
Beglazing Dubbel glas
Ramentekst Hout - Zeer goed
Huisdieren toegelaten ja
Aansluiting elektriciteit ja
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Aansluiting waterleiding ja
Prijs Info op kantoor
Orientatie tuin NW
Bebouwing open
Bouwjaar 1930
Renovatiejaar 1980
Aantal slaapkamers 1
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 1
Grond oppervlakte 1355 m²
Bouw oppervlakte 120 m²
Woonoppervlakte 120 m²
Dak Zadeldak - Goed
Elektrisch keuringsattest Verkregen, niet conform
Renovatieplicht Ja

Panden in de buurt